210 6032 768

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΩΣΑΙΚΩΝ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΩΣΑΙΚΩΝ

Σύμφωνα με τον Vasari, ο μεγάλος αναγεννησιακός καλλιτέχνης Ghirlandaio ονόμασε το μωσαϊκό «Ζωγραφική για αιωνιότητα»

Το μωσαϊκό ως μέσο είναι σίγουρα εξαιρετικά δύσκολο, όπως και οι συνθήκες στις οποίες εκτίθενται στο σύγχρονο δομημένο περιβάλλον μας. Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να αποκτήσετε ένα μωσαϊκό, ακολουθούν μερικές συμβουλές για να φροντίσετε και να το διατηρήσετε καλύτερο. Η φροντίδα του μωσαϊκού σας δεν χρειάζεται να είναι επίπονη, αλλά θα διατηρήσει το μωσαϊκό σας υπέροχο.

Τα μωσαϊκά απαιτούν λίγη συντήρηση και διατηρούνται εύκολα καθαρά με τακτική σάρωση και περιστασιακό πλύσιμο. Το απλό σκούπισμα με ένα καθαρό υγρό πανί με ζεστό νερό είναι ο καλύτερος τακτικός καθαρισμός και για καλύτερο καθαρισμό πρέπει να γίνεται  πλύσιμο με ζεστό νερό στο οποίο έχει προστεθεί απορρυπαντικό χωρίς σαπούνι και τέλος να ξεπλένεται με καθαρό νερό και στέγνωμα.

Tip 1:  θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιούνται όξινα ή λειαντικά καθαριστικά.

Tip 2:  Τα διάκενα μπορούν να γίνουν παγίδες βρωμιάς, οπότε πρέπει να καθαριστούν. Ο τακτικός καθαρισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί με ρευστοκονίαμα και καθαριστικό πλακιδίων.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η τακτική χρήση μηχανημάτων καθαρισμού και έκπλυσης εφοδιασμένων με λειαντικά τακάκια, εκτός από τις καλύτερες ποιότητες, είναι πιθανό να προκαλέσει ζημιά στην επιφάνεια και μπορεί να οδηγήσει σε σταδιακή απώλεια πάχους στο στρώμα φθοράς.

Η φροντίδα του μωσαϊκού σας θα εξασφαλίσει KAI τη μεγάλη διάρκεια ζωής του. Συνιστάται περιστασιακή επιθεώρηση, μία φορά το χρόνο, για τον έλεγχο της κατάστασης του μωσαϊκού. Για να διατηρήσετε το μωσαϊκό σε άριστη κατάσταση, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις μεγάλης καταπόνησης θα συνιστούσαμε μια συντήρηση ανά 10 χρόνια.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με το μωσαϊκό σας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σύρου & Σέμελης,Περιοχή Ανθούσα - Παλλήνη,
Αττική 153 49
210 6032 768
6949 442936
info@elegancemarbles.com
gpnevmatikos155@gmail.com
Ευχαριστούμε! Το μήνυμα σας στάλθηκε επιτυχώς...
Σφάλμα! Προσπαθήστε ξανά.