210 6032 768

ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

Το μάρμαρο είναι μια όμορφη, διαχρονική πέτρα που προσδίδει κομψότητα στα σπίτια μας. H πιο συνήθης  ερώτηση είναι «Πόσο συχνά πρέπει να αδιαβροχοποιώ τα μάρμαρά μου;» Το γεγονός είναι ότι, ακόμη και οι επαγγελματίες της πέτρας συζητούν διαφορετικές προσεγγίσεις για τη σωστή σφράγιση φυσικών πετρών, όπως το μάρμαρο.

Το μάρμαρο, όπως και άλλες πέτρες, ποικίλλει φυσικά στο χρώμα, το πορώδες, τη σκληρότητα και τη σύνθεση, η οποία προσφέρεται για μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τη φροντίδα του.

Γιατί πρέπει να αδιαβροχοποιηθούν οι μαρμάρινες επιφάνειες

Εν ολίγοις, ο λόγος για τον οποίο αδιαβροχοποιούνται τα μάρμαρα είναι ότι θέλουμε η φυσική  πέτρα να φαίνεται ωραία για πολύ καιρό. Το μάρμαρο είναι μια πιο μαλακή πέτρα από, για παράδειγμα, τον γρανίτη. Είναι πιο ευαίσθητο στις γρατσουνιές και λιγότερο ανθεκτικό στα οξέα.

Τι σημαίνει αυτό; Λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αναπτύξετε μόνιμους λεκέδες εάν το μάρμαρο σας δεν είναι αδιαβροχοποιημένο σωστά. Σκεφτείτε: κόκκινο κρασί, χυμό λεμονιού, ντομάτες… όλα όξινα, όλα καθιστούν ευπαθές το μάρμαρο. Ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο οι δακτύλιοι νερού μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο το μάρμαρο.

Η αδιαβροχοποίηση των μαρμάρων πρέπει να ξεκινάει με ασφάλεια. Είναι συνήθης πρακτική στη βιομηχανία πέτρας ο εγκαταστάτης να αδιαβροχοποιεί τις μαρμάρινες επιφάνειες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης. Σε αυτό το σημείο, εναπόκειται στον ιδιοκτήτη σπιτιού να το διατηρήσει.

Πότε πρέπει να σφραγίσω πάγκο από μάρμαρο;

Έτσι δημιουργείτε το ερώτημα, "Πόσο συχνά πρέπει να αδιαβροχοποιώ τα μάρμαρά μου;" Υπάρχει μια απλή δοκιμή που μπορείτε να κάνετε για να προσδιορίσετε εάν το μάρμαρο σας πρέπει να αδιαβροχοποίηθεί. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Ρίξτε 1/4 φλιτζάνι νερό σε μια μικρή περιοχή του μαρμάρου
  • Περιμένετε 5-10 λεπτά και μετά σκουπίστε το
  • Στεγνώστε την περιοχή με χαρτοπετσέτα ή μαλακό πανί

Εάν η επιφάνεια όπου χύσατε το νερό εμφανίζει αποχρωματισμό ή μαύρισμα σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πάγκο, τότε ήρθε η ώρα να αδιαβροχοποιήσετε ξανά το μάρμαρο.

Οι περισσότεροι ειδικοί σε πέτρα συνιστούν τη σφράγιση των μαρμάρων σας κάθε 2-3  χρόνια ανάλογα με το χρώμα και την ποιότητα του μαρμάρου. Για να διατηρήσετε την ποιότητα της επιφάνειας της πέτρας σας, πρέπει να είστε επιμελής για τη στεγανοποίησή της.

Πρέπει οι πάγκοι μαρμάρου να σφραγιστούν από έναν επαγγελματία;

Εάν θέλετε το μάρμαρο σας να φαίνεται τόσο ωραίο όσο την ημέρα της εγκατάστασής του, τότε η επαγγελματική φροντίδα είναι απαραίτητη.

Είτε σας ενδιαφέρει ο καθαρισμός και η αδιαβροχοποίηση μιας επιφάνειας φυσικής πέτρας ή άλλου τύπου επιφάνειας, οι άρτια εκπαιδευμένοι τεχνικοί μας μπορούν να σας βοηθήσουν.

Επικοινωνήστε με τη ELEGANCE MARBLES σήμερα για μια δωρεάν εκτίμηση!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σύρου & Σέμελης,Περιοχή Ανθούσα - Παλλήνη,
Αττική 153 49
210 6032 768
6949 442936
info@elegancemarbles.com
gpnevmatikos155@gmail.com
Ευχαριστούμε! Το μήνυμα σας στάλθηκε επιτυχώς...
Σφάλμα! Προσπαθήστε ξανά.